رفتن به مطلب
انجمن پی سی دی
Sumaan1997

آبگوشت فلفل همدان

پست های پیشنهاد شده

آبگوشت ??ل??ل همدان

 

مواد لازم برای ۴-۶ ن??ر :

گوشت گوس??ندی با استخوان و چربی ۵۰۰ گرم

نخود ۲ لیوان

??ل??ل سبز همدان ۱۰۰ گرم

سیب زمینی ۸-۱۰ عدد سایز کوچک

گوجه ??رنگی ۶ عدد متوسط ( پوره و ت??ت داده شده )

پیاز ۲ عدد متوسط

سیر ۲-۳ حبه ( در صورت تمایل )

زیره سبز ۱ قاشق غذا خوری

زنج??یل تازه ۱ قاشق چایخوری ( رنده شده )

آبلیمو به مقدار لازم

نمک ، زردچوبه به مقدار لازم

 

abgoosht-felfel_400.jpg

 

طرز تهیه :

نخود را از چند ساعت قبل با مقداری آب خیس کنید و طی این مدت چند بار آب روی آن را عوض کنید. بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.

گوشت را همراه با یک عدد پیاز خرد شده و مقدار مناسب آب روی حرات بگذارید، حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد، ک?? روی گوشت را بگیرید، نخود آبکش شده، زیره سبز، پوره گوجه ??رنگی ت??ت داده شده، مقداری زردچوبه، سیر و زنج??یل رندیده را به گوشت اضا??ه کنید. بعد از اینکه آب دوباره جوشید، درب ظر?? را ببندید، حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید و دو ساعت زمان برای این مرحله در نظر بگیرید.

{ این نوع ??ل??ل خاص ( که در تصویر مشاهده میکنید ) اصالتا مربوط به شهر همدان است، البته کم و بیش در سایر نقاط کشور نیز کاشت و برداشت میشود. ولی در کل به همین نام و یا به نام ??ل??ل کبابی شهرت دارد. خاصیت این نوع ??ل??ل در هر دو نوع تند و شیرین آن، عدم تعادل طعم آن است! یعنی نوع تند آن بسیار تند و نوع شیرین آن نیز آنقدر بی مزه است که بیشتر طعم آب میدهد. معمولا برای تهیه این آبگوشت از نوع تند آن است??اده میشود که بسیار هم تند است!! و برای اینکه مزه تندی آن به تلخی نزند از روش “بلانچ کردن??? است??اده میشود. به این صورت که در قابلمه ای مقداری آب جوش بیاورید و بعد از جوشیدن آب، به اندازه ای نمک به آن اضا??ه کنید که طعم آب کاملا شور مزه شود، همزمان یک ظر?? آب خیلی سرد (بهتر است از چند قطعه یخ نیز کمک بگیرید ) آماده کنید.

وقتی آب جوشید، ??ل??ل های شسته و خشک شده را داخل آن بریزید و بعد از ۳۰-۴۰ ثانیه آبکش کنید و بلا??اصله داخل آب یخ بریزید و ۲-۳ دقیقه بگذارید در آب یخ بمانند . این کار را دو بار انجام دهید تا طعم تلخی ??ل??ل ها کاملا از بین برود . برای اینکه مجبور نباشید دو بار شورآب تهیه کنید بهتر است ??ل??ل ها را داخل یک آبکش ??لزی بریزید و همراه با آبکش داخل شورآب در حال جوش قرار دهید }

دو ساعت بعد - یعنی زمانی که مواد نیم پز کامل شدند - ??ل??ل ها را به مواد اضا??ه کنید، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، آب خوراک را کنترل کنید و در صورت نیاز کمی آب جوش به آن اضا??ه کنید.

۳۰ دقیقه آخر طبخ، سیب زمینی ها را تمیز بشوئید و با پوست داخل خوراک بریزید.

چربی گوشت را خارج کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را رنده کنید، چربی را بکوبید، با پیاز رندیده مخلوط کنید و داخل ظر?? برگردانید. در این مرحله نمک خوراک را نیز اندازه کنید.

هنگام سرو، آبلیمو را به مقدار دلخواه به آبگوشت اضا??ه کنید و خوراک را در ظر?? مورد نظر، همراه با مخل??ات دلخواه سرو نمائید .

 

نکته :

برای ??ریز کردن لوبیا سبز، باقلا، نخود ??رنگی، ذرت پاک شده ، بامیه و محصولاتی از این دست، می توانید از روش بلانچ کردن یا شوک حرارتی است??اده کنید .

مقدار آب در ابتدا به اندازه ای باشد که روی مواد را کاملا بپوشاند . هرگاه نیاز به اضا??ه کردن آب بود از آب جوش است??اده کنید .

در تهیه این آبگوشت، به طور سنتی ??قط از نخود است??اده میشود . ولی در صورت تمایل می توانید از ۱ لیوان نخود + ۱ لیوان لوبیای س??ید است??اده کنید .

نیمه باز گذاشتن درب قابلمه بعد از اضا??ه کردن ??ل??ل ها برای جلوگیری از تلخ شدن خوراک است.

توجه داشته باشید !! طعم این خوراک نسبتا ( خیلی!! ) تند است ! تهیه و مصر?? آن برای کسانی که به ??ل??ل حساسیت دارند یا دچار ناراحتی معده هستند و کودکان زیر ۱۰ سال به هیچ وجه توصیه نمیشود.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری

×
×
  • جدید...