رفتن به مطلب
انجمن پی سی دی
datis

آنچه برای جمع کردن یک کامپیوتر شخصی لازم است بدانید

پست های پیشنهاد شده

چندی پیش در مقاله ای به این موضوع پرداختیم[/url] که آیا در روزگاری که همه بیشتر و بیشتر به دستگاه های همراه روی می آورند صلاح است که مانند قدیم خودمان دست به کار?? جمع کردن یک رایانه رومیزی شویم؛ که نتیجه گر??تیم اگر نیاز به مشخصات خاص و س??ارشی داشته باشید هنوز هم این بهترین کار است، مضا?? بر این که لذتی در جمع کردن یک سیستم هست که حتی با وجود به صر??ه نبودن، شاید در یک رایانه آماده نباشد.

به هر روی، تصمیم گر??تیم تا دیر نشده برای آن دسته از علاقه مندان که تمایل به جمع کردن یک رایانه شخصی و رومیزی دارند یک مجموعه دو قسمتی تهیه کنیم که در قسمت حاضر به اطلاعات کلی در این باره می پردازیم و نهایتاً در قسمت آخر جمع کردن گام به گام یک کیس را آموزش می دهیم.

پس اگر ??کر می کنید پی سی های سنتی هنوز هم حر??ی برای گر??تن دارند این شما و این ادامه مطلب.

 

[h=3]??ضای ذخیره سازی[/h]

سیستم عامل و همه ??ایل های شما در ??ضای ذخیره سازی داخلی در کامپیوترتان قرار می گیرند. در حال حاضر این ??ضاها به دو دسته عمده تقسیم می شوند: دیسک های سخت یا همان هارد دیسک ها و SSDها. اگر از نظر مالی در مضیقه هستید گزینه مناسب برای شما هارد دیسک ها هستند که به ازای پول یکسان ??ضای بیشتری در احتیارتان می گذارند.

xtoshibaSSHD-narenji-20131022.jpg.pagespeed.ic.huy1LcEGnF.jpg

هارد دیسک ها یک قسمت کوچک متحرک دارند که اطلاعات را از روی دیسک دوار می خواند و به خاطر همین عامل ??یزیکی، سرعت خوانش در آنها نسبت به SSDها با محدودیت بیشتری مواجه است.

 

 

البته گاهی برای ر??ع این عیب آن قدر هزینه بالاتر می رود که از خیر است??اده از SSDها می گذرید. در واقع SSDها متشکل از حا??ظه های ??لش هستند که سرعت به مراتب بالاتری نسبت به دیسک های سخت دارند.

 

 

شاید انتخاب بهتر است??اده از هر دوی اینها در کنار هم است؛ یک SSD با ظر??یت کمتر مثلاً ۶۴ گیگابایت برای نصب سیستم عامل تا سرعت عمل بالا رود و یک هارد دیسک با ظر??یت بالا به منظور ذخیره انواع ??ایل های اسنادی مثل عکس، ??یلم و موسیقی.

xSSD-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.bUkCKnmY8-.jpg

برای هارد دیسک پیشنهاد ما انتخاب از بین محصولات Seagate و Western Digital است در حالی که SSDهای سامسونگ، توشیبا، OCZ، کینگ استون، Crucial و اینتل در بین باقی بهترند.

 

 

حتماً مطمئن شوید هارد دیسکی که تهیه می کنید سرعت ۷۲۰۰ دور بر دقیقه و با??ر حداقل ۶۴ مگابایتی داشته باشد، همچنین از درگاه SATA با سرعت ۶ گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی کند. در مورد SSD هم دقت کتید جزء حا??ظه های ??لش MLC باشد.

 

 

[h=3]واحد پردازنده مرکزی[/h]

واحد پردازنده مرکزی که به آن سی پی یو (CPU) هم می گویند در هر دقیقه صدها هزار خط دستور را پردازش می کند و به عبارتی در نقش مغز رایانه است. پردازنده یکی از گران ترین قطعات رایانه است، با این حال نکاتی هست که قبل از خرید خوب است از آنها مطلع باشید.

 

 

دو شرکت AMD و Intel پردازنده هایی با تنوع گسترده عرضه می کنند که هر یک نقاط ضع?? و قوت خود را دارد. با پیشر??ت های اخیر اینتل و جلو ا??تادن آن از نظر ??ناوری، پردازنده های اینتلی اندکی بهتر از AMD عمل می کنند ولی در عوض قیمت پردازنده های AMD ارزان تر است.

 

 

البته این را هم مد نظر قرار دهید که موضوع قیمت در کشور ما به دلیل توزیع از طریق واسطه ها چندان تابع ضوابط جهانی نیست و گاهی شما پردازنده های خوب اینتل را به قیمتی پایین تر از AMD پیدا می کنید، لذا دقت مضاع??ی هنگام انتخاب داشته باشید.

xCPU-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.7_Z5b0UQSR.jpg

حالا با این اوصا?? بهترین پردازنده کدام است؟ جواب ساده است: بستگی به نوع کار شما و پولی که حاضر به پرداخت آن هستید دارد. در حالت کلی ما توصیه می کنیم به سراغ پردازنده های اینتل بروید؛ هر چند برند پردازنده تمام ماجرا نیست.

 

 

پردازنده ها با تعداد هسته های مختل?? و بسامد کاری مت??اوت عرضه می شوند. شاید ??کر کنید بسامد کلاک بالاتر به معنای عملکرد بهتر خواهد بود در صورتی که لزوماً این گونه نیست.

 

 

به جز این مورد هر چند ۴ هسته به طور کل و با معماری و بسامد مشابه عملکری بهتر از دو هسته دارد اما این به معنای است??اده عملی آن نیست؛ چرا که در نهایت این نرم ا??زارها هستند که باید قدرت سخت ا??زار را شکو??ا کنند و عموم نرم ا??زارها خیلی در این زمینه بهینه عمل نمی کنند؛ در واقع در بیشتر موارد پردازنده های با ۸ هسته یا بیشتر کار خاصی از پیش نمی برند.

 

 

تازه ??قط همین ها نیست؛ زمان عرضه پردازنده هم بسی مهم است. یک پردازنده ۴ هسته ای که تولید سال پیش است عموماً از ??ناوری قدیمی تری بهره می برد که این موضوع به شدت در عملکرد دستگاه موثر است.

 

 

حتماً می دانید که مثلاً پردازنده های نسل چهارم اینتل که با نام هاسول می شناسیم شان از آیوی بریج ها در مصر?? و قدرت عملکرد بهتری دارند؛ پس قبل از خرید پردازنده یک ن??س عمیق و یک لیوان آب قند سر بکشید تا ??شار کم نیاورید.

 

 

هنوز تمام نشده، عامل دیگر Cache است خصوصاً L3 Cache که به ذخیره داده های موقت مورد نیاز پردازنده می پردازد. این عامل هر چه بیشتر باشد بهتر است، پردازنده های سطح پایین ۳ یا ۴ مگابایت کش دارند در صورتی که اگر کمی سر کیسه را شل کنید می توانید پردازنده هایی با کش ۶ یا ۸ مگابایت هم تهیه کنید.

 

 

توصیه می کنیم به سراغ پردازنده هایی بروید که یا کاملاً به روز باشند یا به آن نزدیک. البته در نظر بگیرید که سرعت و هسته بیشتر به معنی پول، گرما و مصر?? برق بیشتر است. در ضمن یک پردازنده ۴ هسته ای جدید از پس جدیدترین بازی های رایانه ای بر می آید، پس بی جهت هزینه اضا??ی نکنید.

 

 

[h=3]برد اصلی (Motherboard)[/h]

اگر پردازنده، مغز رایانه باشد برد اصلی دل و روان آن است. همه قطعات در نهایت به این برد وصل می شوند و دستورات از طریق آن به هر قسمت منتقل می شود.

xMB-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.2Z7f8F1leF.jpg

موقع انتخاب یک مادر بورد، قوانینی هست که باید رعایت شوند: درگاه ها، اسلات ها، اندازه و سازگاری با انواع سوکت ها.

 

 

قبل از انتخاب مادر بورد باید تصمیم بگیرید که پردازنده را از اینتل می خواهید بخرید یا از AMD؛ چون هر یک مادر بورد مخصوص خود را دارند. بعد از آن باید مطمئن شوید ابعاد آن به کیس مد نظر شما بخورد.

 

 

مادر بوردهای دسکتاپ در انواع اندازه ها عرضه می شوند که محبوب ترین آنها Mini ITX, Micro ATX, ATX و Extended ATX است. هر کدام مزایای خود را دارند برای مثال مادر برد بزرگ Extended ATX تعداد بیشتری سوکت و درگاه به نسبت Mini ITX دارد.

 

 

ایسوس، MSI، گیگابایت، AsRock و EVGA از جمله برندهای مشهور مادر برد هستند.

 

 

[h=3]کارت گرا??یک[/h]

دومین قطعه گران در ??هرست خرید شما واحد پردازش گرا??یک یا GPU است. کارت های گرا??یک در شکا?? PCI موجود روی برد اصلی قرار می گیرند. موقع خرید گرا??یک سه گزینه پیش رو دارید: NVIDIA, AMD یا گرا??یک داخلی.

 

 

هم NVIDIA و هم AMD کارت های گرا??یک خوبی داشته و در مقایسه با گرا??یک داخلی اینتل مزایا و معایبی دارند.

xGP-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.EjnwR3mcii.jpg

اگر پردازنده سطح بالایی خریده اید احتمالاً گرا??یک داخلی دارد مثل HD Graphics اینتل و Radeon HD پردازنده های AMD. این گرا??یک ها جواب کارهای عادی و روزمره را به خوبی می دهند ولی مسلماً نباید از آنها انتظار یک کارت گرا??یک قدرتمند و جداگانه را داشت.

 

 

این طور نیست که NVIDIA یا AMD برتری محضی نسبت به هم داشته باشند و باید به نسبت قیمت، مدل به مدل مقایسه انجام شود.

 

 

GPUها با مقدار رم های مت??اوت مثل 1GB, 2GB, 3GB و 6GB عرضه می شوند. البته رم بیشتر، به تنهایی دخلی به قوت گرا??یک ندارد و باید عوامل دیگری را هم مد نظر قرار داد. همچنین متوجه باشید که است??اده از پردازنده AMD اجباری را برای خرید گرا??یک AMD تحمیل نمی کند. EVGA, Sapphire, MSI و ایسوس از جمله سازندگان مطرح کارت های گرا??یک هستند.

 

 

[h=3]رم[/h]

رم یا همان حا??ظه با دسترسی تصاد??ی در هنگام اجرای برنامه ها نقش خود را ای??ا می کند و برای اجرای همزمان برنامه های بیشتر نیاز به رم بیشتری دارید. رم هم مستقیماً در اسلات مخصوص خود روی مادر برد قرار می گیرد و در سرعت های ۱۳۳۳ مگاهرتز، ۱۶۰۰ مگاهرتز و ۲۴۰۰ مگاهرتز یا??ت می شود.

 

 

مادر بردها هر کدام تعداد مت??اوتی اسلات رم دارند پس قبل از خرید رم حواس تان به این موضوع باشد و متوجه باشید که چه تعداد رم تهیه می کنید.

xRAM-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.8-lpZeaTCi.jpg

ت??اوت عملکرد بین سرعت های مختل?? رم مثلاً ۱۳۳۳ مگاهرتز یا ۱۶۰۰ مگاهرتز ناچیز است و حتی در صورت ا??زایش آن به ۲۴۰۰ مگاهرتز تنها چیزی حدود ۴ در صد بهبود می یابد که با توجه به قیمت بالای آن چندان منطقی به نظر نمی رسد.

 

 

 

امروزه بیشتر بازی ها به ۸ گیگابایت رم نیاز دارند پس ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت می تواند نیاز شما را تا مدت زیادی ر??ع کند. همچنین دقت کنید رمی که تهیه می کنید از نوع DDR3 باشد. Corsair, Mushkin, Kingston, Crucial و G.Skill از جمله نام های بزرگ در صنعت رم کامپیوتر هستند.

 

 

[h=3]منبع تغذیه[/h]

منبع تغذیه همان طور که از نامش بر می آید تامین کننده برق برای قطعات مختل?? رایانه است. اغلب به دلیل ناآگاهی از این قسمت سر سری می گذرند در صورتی که ما تاکید می کنیم این قطعه از مهم ترین قطعات یک رایانه رومیزی است و سعی کنید بودجه خوبی برای آن اختصاص دهید.

 

 

انواع ماژولار و غیر ماژولار منبع تغذیه وجود دارد. کابل های منابع تغذیه ماژولار قابل جدا شدن هستند و می توانید متناسب با نیازتان از کابل ها است??اده کنید؛ اما کابل های یک منبع تغذیه غیر ماژولار به آن متصل است و ناچارید ??کری به حال کابل های اضا??ی بکنید.

xUntitled-1-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.GWTDacBtpB.jpg

همان طور که لابد حدس زده اید مدل های ماژولار گران تر هستند اما به نظر ما هزینه اضا??ی برای آن ارزش دارد. مسئله مهم دیگر به جز مقدار وات منبع تغذیه که باید آن را خودتان محاسبه کنید عامل بهره وری منبع است. مقادیری مثل 80 PLUS و 85 PLUS یا برچسب های برنزی، نقره ای و طلایی به بهره وری آن منبع تغذیه دلالت دارند.

 

 

Seasonic, XFX, Antec, OCZ, Corsair و Enermax از جمله برندهای معتبر سازنده منبع تغذیه هستند.

 

 

[h=3]درایو نوری[/h]

xOptical-Drive-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.1DMMMqg5qu.jpg

هر چند امروزه با گسترش ن??وذ ح??ظه های ??لش و اینترنت است??اده از این درایوها خیلی کم شده اما از آن جا که در این مورد ??ضای اشغال شده مطرح نیست اگر مشکل مالی ندارید حی?? است کیس خود را بدون یک درایو نوری ببندید.

 

 

در ضمن اگر تصمیم به این کار گر??تید بد نیست روی درایوهای بلو ری هم ??کر کنید که از دیسک های بلو ری گر??ته تا سی دی های قدیمی را بتواند بخواند.

 

 

[h=3]کارت بی سیم[/h]

xPort-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.LB3kHTyO3F.jpg

البته کمتر کسی رایانه رومیزی خود را مدام جا به جا می کند ??لذا عموماً همان ورودی LAN برای اتصال به شبکه ک??ایت می کند؛ اما اگر امکان کابل کشی ندارید باید روی خرید یک کارت بی سیم ??کر کنید. البته دانگل های USB بی سیم هم گزینه های بدی نیستند.

 

 

[h=3]کیس[/h]

xCase-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.6dmKRMKbLA.jpg

کیس ها که در حکم اسکلت رایانه ها هستند در ابعاد، اندازه و رنگ های متنوعی یا??ت می شوند. توصیه می کنیم با توجه به سیستم خود اندازه آن را انتخاب کنید و توجه داشته باشید گردش هوا در کیس به خوبی جریان داشته باشد.

 

 

همان طور که در بالا گ??تیم یکی از عوامل موثر برای کیس قطعات انتخابی شما به خصوص برد اصلی است. بسته به این که اندازه مادر بردتان چه قدر است نسبت به تهیه کیس اقدام کنید.

 

 

[h=3]??ن خنک کننده[/h]

xFan-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.OUUKog3J0I.jpg

بیشتر کیس ها لااقل یک ??ن در جلو یا عقب خود دارند ولی اگر ??کر می کنید آن چه هست مک??ی نیست با توجه با اندازه های در نظر گر??ته شده در کیس، ??ن های اضا??ی را بخرید.

 

 

بسیار دقت کنید با نصب بیش از حد و غیر اصولی ??ن، مسیر عبور هوا را مسدود ننمایید. به علاوه بد نیست به عوض کردن ??ن اصلی پردازنده با یک ??ن خوب و کم صدا هم ??کر کنید.

 

 

[h=3]چراغ LED[/h]

xled-pc-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.qGVu1vg5IO.jpg

این یکی کاملاً سلیقه ای است و اگر ??کر می کنید اعصاب چشمک های رنگارنگ حین کار با رایانه را دارید انتخاب های متنوعی در اختیارتان قرار دارد.

 

 

[h=3]سیستم عامل[/h]

هر چه تا اینجا بر شمردیم بدون سیستم عامل جز چند قطعه بی کاره چیزی نیستند. برای شما دو انتخاب کلی وجود دارد، یکی سیستم عامل های مایکروسا??ت حالا ویندوز ۷ یا ۸ و دیگری سیستم عامل های گنو/لینوکسی یا در واقع یکی از توزیع های رایگان گنو/لینوکس.

xWidows-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic.p8s2igi6Ma.jpg

دو توزیع لینوکس مینت و لینوکس اوبونتو محبوب ترین توزیع های گنو/لینوکس برای کاربران خانگی هستند که به خوبی از پس انجام کارها بر می آیند.

xUntitled-2-narenji-20131112.jpg.pagespeed.ic._gyZKagIDH.jpg

در نهایت تاکید می کنیم قبل از خرید بررسی های وب سایت های سخت ا??زاری در مورد قطعات مختل?? را مطالعه کنید و حتماً نظرات کاربران و مصر?? کنندگان را مد نظر قرار دهید؛ چرا که هیچ چیزی قابل مقایسه با یک تجربه کارآمد نیست.

 

 

در قسمت بعد به ات??اق، آستین ها را بالا خواهیم زد و دست به کار جمع کردن یک کیس خواهیم شد. تا آن موقع نظر خود را درباره آینده پی سی ها بنویسید.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری

×
×
  • جدید...